De vijf pijlers van performance

Over het algemeen heeft iedereen wel een bepaald idee bij het begrip presteren. Bij het woord prestatie denkt men vaak aan termen als uitvoeren, realiseren, teweeg brengen, goed doen en het leveren van een prestatie. Presteren is voor ieder individu weer anders. Wat voor de één een koud kunstje is, is voor de ander een bijzondere prestatie.

Onze ervaring is dat een prestatie de succesvolle samenvoeging is van verschillende vaardigheden om een complexe taak te volbrengen. Wij hebben deze vaardigheden geïdentificeerd en geformuleerd als de vijf pijlers van performance:
1. Mental performance
2. Physical performance
3. Emotional performance
4. Social performance
5. Professional performance

Aan de hand van persoonlijke ervaringen van onze teamleden willen wij jullie meer leren over ons gedachtegoed over deze pijlers. Dit zullen we doen in zes verschillende blogs. In deze eerste blog lichten we een tipje van de sluier op over de omstandigheden, waaronder speciale operaties worden uitgevoerd. In de volgende blogs zullen we met deze operaties als uitgangspunt meer vertellen over de vijf pijlers van performance.

Ergens voor de kust van Afrika….
In 2013 was ik met een MARSOF-team ergens voor de kust van Afrika aan boord van een onderzeeër. Het leven aan boord op zijn zachtst gezegd suboptimaal te noemen. Je leeft en werkt in een te krappe ruimte met teveel mensen. Het is er vaak erg warm en het lijkt wel of er een permanent zuurstoftekort is. Er is geen privacy, je kunt bijna nergens je spullen kwijt en er is altijd herrie en bedrijvigheid, omdat een onderzeeër nu eenmaal 24 uur per dag operationeel is. Geen ideale omstandigheden voor topprestaties zou je zeggen, maar na een paar dagen aan boord treedt de gewenning op en is dat de nieuwe realiteit. Verminderde omstandigheden mogen geen excuus zijn om geen topprestaties te leveren.

De opdracht
Mijn team kreeg de opdracht om een verkenning uit te voeren op een verdacht doelschip dat voor anker voor de kust lag. Er was nog te weinig bekend over het object om vervolgacties te plannen, dus kregen we de opdracht om de exacte locatie te bepalen, beeldopnamen te maken en de activiteiten aan boord in kaart te brengen. Aan de hand van onze verkenning werden er mogelijk vervolgacties op dit schip uitgevoerd, bijvoorbeeld een offensieve actie om het vijandelijke schip te overmeesteren.

Maritieme speciale operatie
Hoe ziet zo’n operatie er in grote lijnen uit? De onderzeeër vaart eerst dichter naar het doelschip en op een bepaalde afstand van dit schip maakt het team zich gereed voor de exit. Zie hier hoe een MARSOF-team een exit maakt uit een onderzeeër: Bekijk hier de video!

Navigatie en oriëntatie
Zodra de exit succesvol is vaart de onderzeeër verder en kan de opdracht vervolgd worden. Men verplaatst zich onderwater en de teamleider navigeert en leidt het team naar het doelschip. Dit is altijd één van de lastigste fases van de operatie; midden in de nacht, op volle zee, met stroming en deining een doelschip zien te vinden. De teamleider voelt de druk om het team succesvol op het doel te leiden, want een verkeerde inschatting van de stroming of een fout in de navigatie kan er voor zorgen dat het team het doelschip mist of bij het verkeerde schip terechtkomt. Met het beperkte zicht door een nachtzichtkijker en vanuit het water, lijken alle schepen op elkaar.

De actie op het doel
Als het doel gevonden is, wordt de verkenning uitgevoerd en worden de noodzakelijke inlichtingen verzameld. Ieder teamlid heeft zijn eigen verantwoording in deze fase en weet wat hem te doen staat. De één maakt de beeldopname, de ander houdt de beveiliging en de teamleider leidt het team om het doelschip van alle richtingen te kunnen bekijken en behoudt het overzicht over de situatie.

De rendez vous
Na de verkenning zwemt het team terug naar open zee en maakt een rendez vous met de onderzeeër. Deze ontmoeting op open zee is altijd een spannend moment. Een MARSOF-team heeft specifieke technieken en apparatuur om gelokaliseerd te worden door een onderzeeër, maar als deze apparatuur een storing heeft, kan het zomaar zijn dat het team niet gelokaliseerd kan worden. Uit ervaring weet ik dat het een rare gewaarwording is om midden op open zee rond te dobberen, terwijl je geen idee hebt of je ooit gevonden gaat worden. Eenmaal terug aan boord wordt de essentiële informatie direct gedeeld en verplaatst de onderzeeër zich weer uit het operatiegebied.
Easier said, than done….

Lees in ons volgende blog over de pijlers van performance.

Schrijf je in op onze website voor de 12HR EVOLUTION en word Unbreakable

Claim ticket