4. Social performance

Ondanks het stoere karakter van dit soort teams, vinden wij het sociaal presteren essentieel om een individu (en een team) goed te laten functioneren. Met sociaal presteren bedoelen wij het onderlinge teamwork, gezamenlijke cultuur en het sociaal bewustzijn van alle teamleden.

De omstandigheden
De teamleider heeft hier een belangrijke rol in. Ook met speciale operaties worden er fouten gemaakt, maar de kracht van het team zorgt er voor dat fouten worden opgevangen. Als teamleider heb ik veel foute beslissingen genomen, maar door de enorme kameraadschap en professionaliteit van mijn teamleden werden die beslissingen ruimschoots gecorrigeerd door de juiste acties of suggesties van mijn teamleden. Dat kan alleen maar door de juiste sociale omgeving te creëren en de professionaliteit van ieder teamlid die altijd het gezamenlijk doel voor ogen heeft.

De ontwikkeling
Hoe creëer je zo’n omgeving dat de teamleden hun sociale vaardigheden inzetten om het gezamenlijk doel te bereiken? In de eerste instantie door als teamleider het goede voorbeeld te geven en jezelf niet op een voetstuk te plaatsen. Als je vriendelijk, sociaal en positief bent, zul je zien dat je al een heel eind komt en dat je team het goede voorbeeld zal volgen. Probeer een cultuur te kweken waar iedereen elkaar helpt. Wees helder in je communicatie en wees eerlijk in je fouten en tekortkomingen. Die hebben immers we allemaal. Als je jarenlang zo nauw met elkaar samenwerkt, ga je echt elkaars mindere kanten leren kennen en die zal je, om het gezamenlijke doel te behalen, toch echt moeten respecteren. Misschien kan je er zelfs nog wat van leren…

Social performance in het dagelijks leven
Alleen al het kijken naar iemand die een ander helpt kan jou een goed gevoel geven. Hierdoor krijg je zelf ook de neiging om andere mensen te helpen. Een vicieuze cirkel die het leven voor iedereen een stuk aangenamer kan maken. Vriendelijke, sociale mensen worden over het algemeen meer gewaardeerd door hun omgeving en hebben een grotere kans om meer succes te hebben dan minder sociale mensen. Breng jij anderen naar een hoger niveau, dan krijg jij ook de hulp die je nodig hebt om beter te presteren.
Word Unbreakable!
Met behulp van unieke trainingscenario’s en praktijkoefeningen en onder professionele begeleiding van voormalig Special Forces ga je grenzen opzoeken en verleggen.

Wil jij ervaren hoe het is om onder moeilijke omstandigheden ook nog sociaal te presteren, meld je dan aan voor ons programma. Wij garanderen je een onvergetelijke ervaring waar jij ook in je dagelijks leven profijt van zult hebben.

Lees in ons volgende blog meer over de andere pijlers van presteren.

Schrijf je in op onze website voor de 12hour Evolution en word Unbreakable!

Claim ticket