5. Professional performance

Professioneel presteren bestaat uit werkethiek, leiderschap, verantwoordelijkheid en communicatie. Dit domein is nauw verweven met de andere pijlers .

De omstandigheden
De rol van de teamleider bij speciale duikoperaties vind ik altijd één van de mooiste voorbeelden van leiderschap en professioneel presteren. Hij zet letterlijk zijn kompaskoers uit om zijn team de juiste richting op te loodsen naar het doel. Hij zwemt zelf voorop, omdat hij die verantwoordelijkheid neemt. Niet omdat hij zijn teamleden niet vertrouwt, maar omdat er bij een speciale duikoperatie meestal maar één kans is om goed bij het doel aan te komen. En als het team dan niet aankomt bij het doel, dan is de teamleider de enige die daar voor verantwoordelijk gehouden kan worden. De teamleider zorgt er ook persoonlijk weer voor dat zijn team veilig terugkeert. Naast het uitvoeren van de opdracht is dat zijn grootste zorg.

De ontwikkeling
In het werkveld van speciale operaties kunnen leiders alleen maar draagvlak creëren door het juiste voorbeeld te geven, “Lead by example”. De basis voor de professionele samenwerking binnen de Special Forces (en daarbuiten) is vertrouwen. Door als leidinggevende altijd hard te werken, zal het team ook harder gaan werken om het gezamenlijke doel te bereiken. Door doelen te stellen, helder te communiceren en positief te blijven, ook onder moeilijke omstandigheden, leidt hij zijn team naar succes.

Professioneel presteren in het dagelijks leven
Leiderschap wil niet alleen zeggen dat je leiding hebt of neemt over anderen, maar vooral dat je leiding neemt over jezelf. Je bent zelf namelijk verantwoordelijk voor jouw eigen leven, dus pak daar de controle over. Die leiding begint ook met het stellen van doelen, communicatie en werkethiek. Als jij iets wilt bereiken in het leven dan zul je een helder doel moeten formuleren en duidelijk moeten communiceren naar je omgeving. Bespreek je ambities met anderen en werk vervolgens keihard om je doelen te realiseren. Je kunt natuurlijk niet overal goed in zijn maar je kunt je er in ieder geval wel bewust van zijn en gaan werken aan jezelf. Deze mindset gaat er voor zorgen dat jij jouw doel bereikt.

Word Unbreakable!
Met behulp van unieke trainingscenario’s en praktijkoefeningen en onder professionele begeleiding van voormalig Special Forces ga je grenzen opzoeken en verleggen.

Wil jij ervaren hoe het is om onder extreme omstandigheden professioneel te presteren, meld je dan aan voor ons programma. Wij garanderen je een onvergetelijke ervaring waar jij ook in je dagelijks leven profijt van zult hebben.

Lees in ons volgende blog meer over de ander pijlers van performance.

Schrijf je in op onze website voor de 12hour Evolution en word Unbreakable!

Claim ticket