Joris: nummer 18

‘Een exclusief en grensverleggend trainingsprogramma’, 12 uur lang fysiek en mentaal tot het uiterste gaan.. Leuk, ik meld me aan dacht ik. Vrijdag niet te veel sporten en zaterdag zo rustig mogelijk aan doen, dan kom ik de nacht wel door. Een uur van te voren begon ik toch wat onrustig te worden, ‘wat moet ik straks precies gaan doen? kunnen we wel wat slapen? Is het allemaal buiten of ook binnen? Waarom doe ik dit eigenlijk in m’n vrije weekend, etc.?’. Met een gespannen gevoel van het niet weten wat te verwachten ben ik toch maar in de auto gestapt en naar Egmond gereden.

 

 

Daar kwam ik binnen, 30 keurig opgestelde rugzakken en een zeer gespannen en ongeruste sfeer. Zij aan zij stonden we en werden we toegesproken, ‘over 12 uur staan jullie hier weer, mentaal en fysiek kapot maar sterker dan ooit’.

Over de nacht zelf wil ik, maar kan ik vooral niets vertellen. Dit moet je mee maken om te begrijpen. Elk geschreven woord zal je doen twijfelen om überhaupt mee te doen. Ja, het is zwaar. Ja, het is zeker afzien, en ja, als je midden in de nacht in het koude zeewater ligt vraag je jezelf zeker af waarom je dit in vredesnaam aan het doen bent. Maar nadat je koud, moe en nat het eindpunt gehaald hebt, voel je je sterker dan ooit. Geen korte endorfine shot na een taaie workout of hardlopen, maar een langdurig gevoel van jezelf sterker voelen, zelfs nu nog na 1 week.

 

Claim ticket