FAQ

Wat is de 12HR evolution eigenlijk?

De 12hr EVOLUTION is een exclusief en grensverleggend trainingsprogramma gebaseerd op de selectie- en trainingsmethodieken van Special Forces.

Is het een soort militaire training?

Nee, zeker niet. Er wordt niet tegen je geschreeuwd, je hoeft niet te salueren en je hoeft ook niet in de maat te lopen. We hebben alleen specifieke elementen uit onze militaire carrière gebruikt in de 12hr EVOLUTION. Het bijzondere is dat deze elementen alleen gebruikt worden bij de selectie en trainingen van (internationale) Special Forces. We verwachten wel dat de deelnemers de instructies van de staf opvolgen. Dit heeft enkel het doel om de 12hr EVOLUTION zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen voor alle deelnemers.

Is het een evenement of een trainingsprogramma?

De 12hr EVOLUTION is een exclusief trainingsprogramma met een intensieve beleving voor de deelnemer. Het is zeker meer dan alleen een bijzondere ervaring.

Wat heb je eraan?

Het belangrijkste is dat je jezelf durft uit te dagen met iets grensverleggends en onbekends. Je weet dat je bij de 12hr EVOLUTION zware momenten gaat beleven en dat je jezelf blootstelt aan fysieke en mentale hindernissen. Door die uitdaging aan te gaan en natuurlijk te volbrengen, geef je jezelf een unieke ervaring waar je lange tijd op kan terugkijken. Daarnaast leer je bijzondere technieken aan die je weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroten. Je zult in het dagelijks leven beter met stress om kunnen gaan. Bovendien bouw je een unieke band op met de andere deelnemers omdat je dezelfde bijzondere ervaring deelt en omdat je elkaar geholpen hebt onder moeilijke omstandigheden.

Is het gevaarlijk?

Nee, alle onderdelen van de 12hr EVOLUTION zijn ongevaarlijk. Je wordt wel fysiek en mentaal uitgedaagd dus de kans op een blessure kunnen we nooit helemaal uitsluiten. Onze staf is, door zijn jarenlange ervaring in het trainen en opleiden van Special Forces, uitstekend in staat om de onderdelen goed en veilig te begeleiden. Mocht een deelnemer overhoopt toch nog een blessure oplopen, dan hebben onze medics de juiste achtergrond om de geblesseerde te helpen en de juiste begeleiding te geven.

Worden er wapens gebruikt?

Nee, we hebben allerlei bijzondere geavanceerde middelen tot onze beschikking maar geen wapens.

Kun je er psychologische schade aan overhouden?

De 12hr EVOLUTION is met behulp van een gedragsdeskundige ontwikkeld. Zij heeft heel kritisch gekeken naar de specifieke onderdelen om te identificeren of de onderdelen niet te heftig zijn voor de deelnemers. We hebben op aangeven van de gedragsdeskundige specifieke maatregelen getroffen om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden voor, tijdens en na de verschillende onderdelen.

Kun je er lichamelijke schade aan overhouden?

Nee, als je niet de pech hebt dat je een blessure oploopt, zul je de volgende dag(en) hoogstens wat spierpijn hebben.

Is het ook voor vrouwen?

Jazeker! De 12hr EVOLUTION is ook voor vrouwen. We hebben aparte kleedruimten en toiletten voor de dames. Maar wees gewaarschuwd; zoals we in onze kernwaarden Humans are more important than hardware hebben aangegeven, gaan we bij iedereen tot de kern. Ongeacht het geslacht!

Wat voor afstanden moet je lopen/rennen?

Door ons schaalbare concept kunnen wij afhankelijk van de omstandigheden (niveau deelnemer(s), temperatuur) de mate van fysieke belasting aanpassen om iedereen voldoende uit te dagen maar niet te blesseren. Doe de 12hr EVOLUTION fitheidstest en kom er achter!

Moet je kunnen opdrukken?

Wij raden het altijd aan om fysiek sterker te worden. Opdrukken is een goede oefening die daar zeker aan kan bijdragen. Het is echter geen belemmering voor de 12hr EVOLUTION als je dit niet kan. Maar we gaan het natuurlijk wel proberen tijdens de 12hr EVOLUTION! Doe de 12hr EVOLUTION fitheidstest en kom er achter!

Moet je een extreem goede conditie hebben om de 12HR EVOLUTION te volbrengen?

Nee, zie de antwoorden hierboven.

Is het binnen of buiten?

Allebei. Voor iedere 12hr EVOLUTION gebruiken wij een unieke locatie die onze missie ondersteunt. De locatie moet aan verschillende eisen voldoen; zoals voldoende parkeerplaatsen, kleedruimten voor dames en heren, instructieruimten, voldoende ruimten voor de verschillende onderdelen en het buitengebied moet ook nog eens geschikt zijn voor de  buitenonderdelen van de 12hr EVOLUTION.

Waarom kost de 12HR EVOLUTION dat bedrag?

Waar wordt de investering dan voornamelijk door bepaald?

Het huren van de locatie, de kosten van onze eigen instructeurs, het inhuren van extern personeel zoals trainingsacteurs, verzekeringen, apparatuur om de locatie in te richten, technische geavanceerde middelen die worden gebruikt tijdens de verschillende onderdelen, promotiemateriaal, veiligheidsmiddelen en het maken en verwerken van foto- en video-opnames bepalen voor een groot deel de kosten.

 

Het zou voor ons erg makkelijk zijn om de 12hr EVOLUTION goedkoper te maken. Maar dan zouden we niet het bijzondere programma kunnen bieden zoals wij dat nu ontwikkeld hebben en daarmee ondermijnen wij onze eigen kernwaarde Quality is better than quantity.

Natuurlijk is het een flink bedrag maar het is een investering in je eigen presteren en dat betaalt zich op de lange termijn natuurlijk dubbel en dwars terug!

Doe je ook geheime dingen?

Nee, de reden dat we onze onderdelen niet openbaar maken en prijsgeven is om een belangrijke factor van de 12hr EVOLUTION in stand te houden: het omgaan met onbekende situaties. Natuurlijk kunnen (en willen!) we niet voorkomen dat de deelnemers na de 12hr EVOLUTION gaan praten over de bijzondere dingen die zij gedaan hebben. Dat kan ook niet anders! Daarom hebben wij een hele toolbox met allerlei verschillende nieuwe onderdelen die wij in de volgende 12hr EVOLUTION kunnen invoeren.

Worden er special procedures aangeleerd?

Nee, je krijgt geen tactische training of andere procedures die gebruikt worden bij de speciale eenheden. Deze procedures zijn voorbehouden aan de speciale eenheden. In ons programma zitten wel elementen die gebruikt worden bij de selectie- en trainingsmethoden van speciale eenheden. Bijvoorbeeld specifieke praktijkoefeningen en trainings-scenario’s.

Mogen we foto's maken?

Nee. Je zult geen tijd hebben en niet in de gelegenheid zijn om foto- of video-opnames te maken. Daar zorgen wij voor.

Wat is dat heartmath?

Heartmath is een programma om je stress te verminderen en veerkracht te verhogen. Het programma werkt met hartcoherentietechnieken en biofeedbackapparatuur. Allemaal wetenschappelijk bewezen en onderbouwd.

Wat gebeurt er als ik de 12HR EVOLUTION niet volhoud?

Mocht je problemen hebben met de intensiteit van het programma, dan zullen we er alles binnen onze mogelijkheden aan doen om je te helpen. Ondanks dat ons programma schaalbaar is, hebben we wel een minimale standaard waar we niet vanaf wijken. Als je met onze hulp en aanpassing in de intensiteit toch niet in staat blijkt om het programma verder af te maken en/ of je besluit zelf te stoppen, dan houdt het programma helaas voor je op. Je hebt dan geen recht op restitutie van het betaalde inschrijfgeld.

STAAT JOUW VRAAG ER NIET BIJ?
Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! 

Claim ticket